There was an error in this gadget

Sunday, March 24, 2013

Hero Semasa


Assalamualaikum

Hari ni hari yang kedua selepas kejadian tayar pancit tengah jalan hari tu. Selama 3 tahun aku belajar kat situ, ni kali yang ke-3 tayar pancit dan menyebabkan kitorang tersangkut kat tepi jalan. Boleh dikatakan macam-macam jenis halangan sepanjang belajar kat sana. Setakat main dalam hujan tu benda biasa dah. Yang aku nak cerita sekarang ni bukan sal kena hujan tapi sebab kebaikan seseorang lelaki tu yang sanggup tolong kitorang. Seorang lelaki yang tidak dikenali berkorban untuk memberikan masa dia untuk tolong kitorang, rasanya dalam dunia yang moden sekarang ni, susah manusia yang nak percayakan orang, apatah lagi berhenti untuk menolong, aku tak lah salahkan diorang, mybe sebab ramai sangat penipu dalam kalangan kita ni. Jangan kan diorang, aku pun susah nak tolong orang yang tolak motor tepi jalan. Untuk keselamatan diri kita tak salah kot..heheh..

Aku tak lah sempat berkenalan dengan dia, tuan punya masalah je yang sempat. Nama pun tuan punya masalah tak tanya,mamaci betullah.  Mamat ni seorang lelaki yang kalau kita tengok tu cam budak-budak2 nakal je, pakai seluar kaki kecik, cam rempit tapi terfikir untuk tolong orang lain, yang menariknya pasal lelaki ni, dia siap tanya lagi ada duit ke tak nak bayar nanti, wow.. siap tanya ada duit ke tak, tak main-main lah mamat ni..emm apa-apa pun or sape pun dia, harap2 dia ikhlas la..yang penting dia ada hati yang baik tuk tolong orang tanpa minta pembalasan. tu yang kita nak cari tu..heheh.. ok lah, setakat ni je untuk masa ni, harap t aku update lagilah lau aku rasa rajin..wassalam



Friday, March 8, 2013

STRESS..!!


Assalamualaikum..

Dah lama tak update blog, cm biasalah,busy je memanjang(malas sebenarnya)..tension betul la semester ni, macam-macam benda kena buat.. orang lain yang konvokesyen tapi kami yang tak konvo ni pun sibuk je nak joint, ntah apa-apa..bila fikir je pasal projek akhir, rasa cam nak jerit kuat-kuat..satu kerja pun tak siap lagi..nak kena present kat supervisor lagi, kompem abih belajar ni jadi pakar sakit mental sebab tertekan..hahah...apa-apa pun,moga-moga semuanya berjalan dengan lancar, Insha Allah

senyum  ^^


Wednesday, January 9, 2013

SEMESTER BARU..!


Assalamualaikum

           Dah lama aku tak update blog, macam-macam sarang dah ada kat sini... (-_-)!!
sekarang ni busy sangat ngan kerja2 and assigment2 yang tak penah2 siap.. semester ni semester last, semester depan dah kena pergi LI(latihan industri), ntah apa lagi dugaan nanti..harap-harap semuanya ok lah.. baru je langkah kaki masuk semester baru, dah macam2 berita or keadaan yang tak menyenangkan jadi.. masalah air lah, kes bunuh diri lah.. tapi apa-apa pun, semua tu akan selesai jugak tak kisah cepat atau lambat.. Insha Allah